Termékpolitikánk

TERMÉKPOLITIKÁNKTudtad, hogy mindennek, amit  bőrünkre kenünk, akár 60%-a is felszívódhat a szervezetünkben?


Mi a PHB-nél mindig szem előtt tartjuk a tényt, hogy minden, amit bőrünkre kenünk, az bizony a bőrünkbe, innen pedig a véráramba jut. Nagyobb problémát okozhat az, amit a bőrre kenünk, mint amit megeszünk, hiszen a méreganyagok a bőrön keresztül felszívódva nem találkoznak lebontó enzimekkel és hosszabb távon súlyos következményeket, betegségeket okozhatnak.

Éppen ezért készítjük termékeinket a legnagyobb odafigyeléssel, kizárólag olyan természetes alapanyagokból és bio hatóanyagokból, melyek nemcsak hatékonyak, de az emberi szervezet számár bizonyítottan biztonságosak is.

Élő szerv lévén, a bőrünk ugyanúgy reagál a valódi, természetes hatóanyagokra, mint szervrendszerünk többi része. Ha tápanyagban szegény, rossz minőségű ételeket fogyasztunk, szervezetünk legyengül, funkciói lassulnak, melynek látható és érezhető jelei vannak; a bőrünk is pontosan ugyanígy működik és reagál.

 

Ebben a gyorsan változó világban számtalan új fejlesztés lát napvilágot a kozmetikai iparban évről évre. Nyitott szemmel, füllel és szívvel figyeljük a legújabb kutatási eredményeket és termékeinket folyamatosan fejlesztjük, hogy mindig a legtisztább és legbiztonságosabb termékeket tudjuk kínálni Önnek. Ez egy állandó elköteleződés a vásárlóink felé.


Minősítéseink

100% Vegán

 

Minden termékünk 100%-ban Vegán és Vegetáriánus. Teljes kínálatunk regisztrálva van a The Vegan Society UK által.

„Szívesen ajánlom a PHB Ethical Beauty termékeit mindenki számára, aki szeretne a cég hitvallása szerint élni és bárki számára, aki érdeklődik olyan termékek iránt, mely kíméletes a bőrhöz és a környezethez egyaránt”

Jasmijn De Boo - CEO, The Vegan Society. 


       


Állatkísérletek ellen

 

Nem végzünk és hevesen ellenezzük az állatkísérleteket!

Minden egyes PHB termék Cruelty Free tanúsítvánnyal rendelkezik.Termékeinket regisztrálta a BUAV  (British Union for the Abolition of Vivisection) és a PETA  Beauty without Bunnies kampánya.

Termékeinkhez felhasznált minden egyes összetevő természetes nyersanyag, melyet kizárólag olyan vállalatoktól szerzünk be, melyek osztoznak szigorú etikai filozófiánkban és semmilyen módon nem végeznek állatkísérleteket. Halal tanúsítvány


Kollekciónk minden egyes terméke rendelkezik a Universal Halal Agency UK által kibocsátott Halal minősítéssel, garantálva, hogy a PHB termékek mentesek az iszlám által tiltott káros alkoholoktól (pl. ethanol, denaturált akohol) valamint génmódosított összetevőktől.Etikus & Környezetbarát

 

A PHB termékeket a bolygónkat tiszteletben tartva készítjük. Környezetbarát csomagolást használunk, mely teljes mértékben újrahasznosítható.

Alapanyagainkat etikus, fenntartható termesztésből vásároljuk, lehetőség szerint olyan méltányosságon alapuló kereskedelmi (Fair Trade) szövetkezetektől és rehabilitációs projektekből, melyek a helyi, nehéz helyzetű földművesek megélhetését segítik.

Elszántak vagyunk a felelősségtudatos gazdálkodás iránt és igyekszünk a fogyasztók figyelmét felhívni a kozmetikai termékek jelentős részében használatos etikátlan, problémás összetevőkre.

 

Etikus gazdálkodásból származó alapanyagok: A kozmetikai termékeinkben használt ásványi anyagokat Indiából, egy etikusan működő bányászatból vásároljuk. A tulajdonos iskolákat és napköziotthonokat alapít és támogat, ezzel segítve dolgozóik családját. A bio Shea vajat egy nyugat-afrikai női szövetkezettől szerezzük be, mely hátrányos helyzetű nőket foglalkoztat.

 

Környezetbarát csomagolás: Termékcsomagolásaink 100%-ban újrahasznosítható és jelentős részben már újrahasznosított anyagból készülnek. Arra kérjük vásárlóinkat is, hogy az üres PHB termékcsomagolásokat (üveg, fém, műanyag, papír…) hasznosítsák újra vagy szelektálják a hulladéktípusnak megfelelően, így segítve környezetünk megóvását! Amennyiben előbbiekre nincsen lehetősége, hozzánk is visszajuttathatja és mi gondoskodunk az újrahasznosításról. 


Pálmaolaj politikánk

 

FIGYELEM!: A pálmaolaj egy ehető növényi zsiradék, melyet Afrikában, Ázsiában és Dél-Amerikában gyártanak A világ pálamolaj termesztésének 85%-a Indonéziából és Malajziából származik. Az iparág sajnos számos beláthatatlan, káros természeti következménnyel függ össze, mint az erdőirtás, élőhelypusztítás, klímaváltozás, állatokkal szembeni kegyetlenség és az őslakosok jogainak meggyalázása, mivel az olajpálma ültetvények telepítéséhez az erdős területeket felégetik és elpusztítják. A témával kapcsolatos további információért kérjük, látogasson el az alábbi weboldalra: www.saynotopalmoil.com

 

A PHB soha nem használt pálmaolajat és ez a jövőben sem lesz másként. Nagyon komolyan vesszük a pálmaolaj keresletnek tulajdonítható pusztító hatást, melyet csodálatos bolygónk szenved el. Termékeinket kézzel készítjük és kizárólag felelős és fenntartható forrásból származó összetevőket alkalmazunk. 


Bio Minősítésű Összetevők

    Bio minősítéssel rendelkező összetevők széles tárházát használjuk termékeinkben. Minden minősített bio összetevőt egyértelműen jelölünk az Összetevői (INCI) listában valamint a termékcímkén, a The Soil Association és a COSMOS előírásainak megfelelően. Sok terméknél feltűntetjük a bio összetevők arányát, mint például az arctisztítóink és arclemosóink esetében.

Az alapanyagok megválasztásakor számtalan tényezőt figyelembe vettünk és a legszigorúbb elvárásokat állítottuk fel magunkkal szemben, mégis egyelőre jobbnak láttuk, ha nem igényeljük a termékeink külső szerv általi Bio minősítését, annak ellenére, hogy ugyanazt a szigorú követelményrendszert betartva készítjük termékeinket, mint amit a vezető akkreditáló ügynökségek támasztanak minősített bio termékekkel szemben. A jövőben mi is szeretnénk majd a hivatalos BIO minősítést megszerezni teljes termékkínálatunkra, azonban pénzügyi megfontolásból jobbnak láttuk ezt a pénzösszeget jótékony célra fordítani. Ha további információra van szüksége a felhasznált összetevők tisztaságával, származásával kapcsolatban, nyugodtan forduljon hozzánk kérdésével. 


Érzékeny & Allergiás Bőr 


A PHB termékek kitűnően alkalmazhatóak érzékeny bőrűek és allergiások számára is, mivel kizárólag a legtisztább természetes, biztonságos összetevőket tartamazzák. Mentesek az irritáló, kémiai anyagoktól és káros alkoholoktól, melyek a legtöbb ismert kozmetikai termékben megtalálhatóak.

Ekcéma és pikkelysömör: Speciális növényi hatóanyagokkal termékeink enyhülést nyújthatnak olyan bőrproblémákra, mint az ekcéma vagy pikkelysömör.Cöliákia, Gluténérzékenység és -allergia: 

 

Az következő termékeink 100%-ban gluténmentesek: PHB ásványi dekorkozmetikumok, Arctisztítók, Arctonikok, Szérumok, Szemkörnyékápoló gélek, Gyógynövényes gélek, Tusoló gélek, Hámlasztó szappanok és 100% Természetes szappanok.

A fel nem sorolt PHB termékeink nyomokban tartalmazhatnak glutén- vagy búzaszármazékot, de glutén allergiások ezeket is alkalmazhatják.

 

Kutatásunk: A Coeliac UK-val (legrégebbi és legnagyobb nonprofit Cöliákia szervezet a világon) közösen kiterjedt vizsgálatokat végeztünk arra vonatkozóan, hogy termékeink megfelelnek-e liszt- és gluténallergiában szenvedők számára és arra az eredményre jutottunk, hogy a PHB termékek biztonsággal alkalmazhatóak mind Cöliákia, mind pedig glutén allergia esetén.

„A glutén kizárólag akkor okozhat problémát, ha megesszük, bőrön keresztül nem tud felszívódni. Valószínűtlen, hogy olyan mennyiségű szájfényt vagy rúzst nyeljen le, hogy az problémát okozzon. Amennyiben mégis további információra lenne szüksége, hogy megbizonyosodjon egy adott termék összetevőiről és biztonságáról, kérjük keresse fel a termék gyártóját! Előfordulhat, hogy bármely, kozmetikumban használta összetevő érzékenységet vált ki használat közben, azonban ennek valószínűleg semmi köze a cöliákiához.A Coeliak UK nyilatkozata


Global Shea Alliance

A PHB tagja a Global Shea Alliance nevű non-profit szervezetnek, melynek küldetése a gazdaságilag életképes, környezetileg fentartható és szociálisan felelős shea dió termesztés és az ebből készült termékek támogatása, különös tekintettel a munkavállalók (általában nők) becsületes, korrekt javadalmazására.
Flora & Fauna International

Büszkék vagyunk arra is, hogy termékeink elnyerték a Fauna & Flora International (FFI), a világ legrégebbi természetvédelmi jótékonysági szervezete által indított The Good Scrub Guide ajánlását.

 

FIGYELEM! A PHB termékekben kizárólag természetes hámlasztó szemcséket használunk és határozottan ellenezzük a műanyag mikroszemcsék használatát, mely hatalmas károkat okoz a tengeri élővilágban és a természeti környezetben!

A Fauna & Flora jelentése szerint az arcradírokban és hámlasztókban gyakran alkalmazott műanyag mikroszemcsék beláthattlan károkat okoz a tengeri élővilágban. A Good Scrub Guide minősítést azzal a céllal indították, hogy segítse a vásárlókat eligazodni a környezet számára is biztonságos, műanyag részecskéket nem tartalmazó termékeket választani. Örömmel tölt el bennünket, hogy a PHB termékeket is jó szívvel ajánlja a szervezet. Hámlasztóinkban természetes jojoba golyócskákat tettünk, mely kifejezetten kíméletes a bőrhöz és környezetünkhöz is.


További információért kérjük, látogasson el a www.goodscrubguide.org weboldalra!The Ethical Company Good Shopping Guide

A PHB Ethical Beauty magas pontszámot (92) ért el a ’The Ethical Company Good Shopping Guide’ minősítési eljárásában.

A ’The Ethical Company Organization’ (Etikus Vállalat Szervezet) az állatok jólétéért, az emberi jogokért és a környezet védelméért dolgozik, etikus cégekről információt nyújtva a tudatos fogyasztók számára. A ’The Good Shopping Guide’ a világ legnépszerűbb etikus vásárlói kézikönyve lett, mely már online is elérhető: www.thegoodshoppingguide.com  Összetevők, melyeket NEM használunk termékeinkben:

 

 Állati eredetű összetevők

• Alkohol (ethyl alcohol, ethanol, alcohol denat.) 

• Parabének

• SLS / SLeS / ALS

• PEG

• Szintetikus szín- és illatanyagok

• Génmódosított összetevők

• Petrokémiai anyagok

• Ftalátok

• Formaldehid és oldószerek

• DEA, TEA, EDTA

• Mikro műanyag

• Nanoanyagok

• Bismuth Oxychloride

• Pálmaolaj