Rólunk


Kik vagyunk...

A PHB Ethical Beauty egy úttörő brit családi vállalkozás, mely díjnyertes, etikus szépségápolási termékeivel forradalmi újítást hozott a natúrkozmetikumok piacára.

A világ legszélesebb Natúr-, Vegán, Cruelty Free és Halal minősítéssel rendelkező termékpalettáját készítjük a legszigorúbb elvárásoknak megfelelően.

Arc- & Testápoló, valamint dekorkozmetikai termékeinket kézzel készítjük az Egyesült Királyságban és semmilyen módon nem alkalmazunk és támogatunk állatkísérleteket. Mindemellett minden termékünk pálmaolaj mentes is egyben!

Kínálatunkban megtalálhatók mind az arcbőr, a haj és a test ápolására szolgáló termékcsaládok, Bio ásványi kozmetikumok és férfi szépségápoló termékek széles választékban, melyek annyira tiszták, hogy olyan bőrproblémákra is természetes megoldást nyújthatnak, mint az ekcéma, a pikkelysömör (psoriasis) illetve az akne.

A PHB Ethical Beauty három eltökélt fiatal vállalkozó által lett életre keltve, akik hittek és hisznek abban, hogy a kozmetikai iparban forradalmi változásra van szükség és hogy tisztán növényi, etikus szépségápolási termékek nemcsak a bőrünket, hanem az egészségünket és a közérzetünket is javítják.


Küldetésünk... 

Megálmodtuk, célul tűztük ki, majd megvalósítottuk a legtisztább és leghatékonyabb szépségápolási termékeket, melyeket kizárólag 100%-ban természetes és etikus alapanyagokból készítünk. Ennek megfelelően termékeink nem tartalmazhatnak semmilyen állati eredetű, mérgező vagy szintetikus anyagot, alkoholt vagy génmódosított összetevőt.

A lehető legnagyobb odafigyeléssel, csakis a legszigorúbb feltételeknek megfelelő, válogatott alapanyagokat használjuk termékeinkhez. Minden általunk felhasznált összetevő etikus forrásból származik, például garatáljuk, hogy kozmetikumainkban alkalmazott ásványi anyagok nem alkalmaznak gyerek munkaerőt. Ezenfelül odafigyelünk arra is, hogy kizárólag fenntartható forrásból származó és lehetőleg bio összetevőket használjunk.

Mi, a PHB brand megálmodói termékeinkkel és vállalkozásunkkal szeretnénk inspirálni az embereket és megmutatni, hogy a növényi alapú szépségápolás a jövő útja. Mindeközben azt is célul tűztük ki, hogy a PHB-vel felhívjuk a figyelmet olyan súlyos etikai problémákra, melyeket a szépségipar okoz hosszú évtizedek óta; ilyenek például az állati eredetű összetevők könyörtelen felhasználása és ezzel együtt az állatokkal szembeni kegyetlenség, a műanyag mikroszemcsék vagy a pálmaolaj súlyos környezetromboló hatása.

A PHB Ethical Beauty Ltd. nettó profitjának 20%-át jótékony célra fordítja

Cégünk 2012-es indulása óta évről évre töretlenül fejlődik. Azt tapasztaljuk, hogy egyre nagyobb igény van a legkorszerűbb, etikus szépségápolási termékeink iránt, melyek már több mint 40 országban vannak forgalomban exkluzív forgalmazó partnereinknek köszönhetően. Nagyon szerencsések vagyunk és a sikert szeretnénk megosztani másokkal is. Hisszük, hogy a legjobb üzletek mindig a közös érdeket szolgálják. Ezért is döntöttünk úgy, hogy cégünk nettó profitjának 20%-át jótékony célra fordítjuk, ezzel támogatva az emberek és állatok jólétét az Egyesült Királyságban és szerte a világon. Létrehoztuk saját jótékonysági szervezetünket OneLove Foundation néven, melyről részletesebben az alábbi linken olvashatsz.

Ahogy indultunk...

Útunk 2010-ben kezdődött, amikor a 20 éves Rose Brown és párja John Tierney (22) egy kis kozmetikai üzletet nyitottak Birmingham belvárosában, ahol különféle szépségápolási termékeket kezdtek értékesíteni John édesanyjával, Sally-vel. Miközben a világ különböző pontjairól importálták ezeket a termékeket, hamar rájöttek, hogy a legtöbb kozmetikum olcsó, mérgező és állati eredetű összetevőket tartalmaz.

Döbbenten ismerték fel a szépségipar sötét oldalát – prémium katagóriás rúzsok, melyek disznózsírból és őrölt rovarokból készülnek, érzékeny bőrűeknek szánt bőrápoló termékek petrokémiai összetevőkkel vagy a babaápolási termékek, melyek karcinogén (rákkeltő) anyagokat tartalmaznak…

Ekkor elkezdtek olyan alternatívák után kutatni, melyek kielégítik a legmagasabb vásárlói igényeket is az egyre tisztább szépségápolási termékek iránt. Hosszas kutatás és számtalan márka tesztelése után szembe kellett nézniük a ténnyel, hogy egyetlen termékcsalád sem tudja az általuk támasztott elvárásokat teljesíteni. Ekkor döntöttek úgy, hogy ők maguk fogják létrehozni azt a változást, amit látni szeretnének és megalkotják saját termékcsaládjukat.

A PHB Ethical Beauty 2012 nyarán indult útjára 2 éven át tartó töretlen kutatás, tesztelés és termékfejlesztést követően. Mindössze 9 hónappal ezután megnyitottuk első PHB franchise üzletünket. Azóta a kis családi vállalkozás olyan mértékben és tempóban növekszik, hogy szülők, nagynénik, testvérek és néhány legközelebbi barát is csatlakozott a céghez. Azóta is kizárólag hasonló gondolkodású, a PHB filozófiájában osztozó embereket alkalmazunk üzleteinkben és a termékek előállításában.


Mit képvisel a PHB?


Tiszta. Etikus. Kézzel készített.


Hol készülnek termékeink...


Családi tulajdonú gyártó üzemünk Dél-Angliában található, itt készül minden PHB bőrápoló termék. Exkluzív partnereink – fürdők, szépségszalonok, bőrklinikák – számára is gyártunk itt egyedi termékpalettákat, melyek szintén minden esetben megfelelnek szigorú etikai normáinknak. Minden egyes termékünk az összetevők kikeverésétől a töltésen át a csomagolásig és címkézésig bezárólag kivétel nélkül kézzel készül a saját családi üzemünkben. Hiszünk abban, hogy az emberi munka sokkal nagyobb gondoskodással, szívvel és odafigyeléssel jobb minőséget tud nyújtani, mint gépi gyártás esetében. A legtöbb cég az alacsonyabb költségek miatt gépi gyártással állítja elő termékeit, de mi jobban hiszünk az emberekben, mint a profitban.

Új dekorkozmetikai termékeink testvérvállalatunknál készülnek Kanadában, ahol egy szakértőcsoport fejleszti és készíti a 100%-ban természetes, vegán kozmetikumainkat. Mindkét üzemünk megfelel a legmagasabb nemzetközi sztenderdeknek és független felügyelő szervek által ajánlással rendelkezik, többek között a The Vegan Society, BUAV (Cruelty Free International), PETA és UHA által.


Miért 100% természetes?

Mi a PHB-nél hiszünk abban, hogy az anyatermészet mindent biztosít számunkra, amire szükségünk van az egészséges, ragyogó bőrhöz és nincsen szükségünk állati eredetű összetevőkre vagy káros, szintetikus anyagokra. Saját felelősségünknek érezzük, hogy pozitív hatással legyünk a bolygóra, törődjünk a környezettel és az állatok jólétével. Ezért alapvető számunkra, hogy a teljes kínálatunk Vegán és Cruelty Free tanúsítvánnyal rendelkezzen.

Ezenkívül környezetbarát csomagolásokat használunk, mely nagyrészt újrahasznosított és 100%-ban újrahasznosítható anyagokból készülnek. Téged is arra kérünk, hogy hasznosítsd újra vagy szelektáld megfelelően az üres PHB csomagolásokat környezetünk védelme érdekében!

 • No Alcohol
 • No Animal Ingredients
 • No Animal Testing
 • No Parabens
 • No SLS / SLeS / ALS
 • No Palm Oil
 • No Synthetic Fragrance / Parfum
 • No Colourants /Dyes
 • No PEG / Petrochemicals
 • No Formaldehyde
 • No DEA / TEA / Phthalates 
 • No Urea


Miért etikus?


Számunkra fontos, hogy a termékeinkhez használt minden összetevő felelős, etikus forrásból származzon. Emlékszel, hogy korábban említettük, a kozmetikumainkhoz felhasznált ásványok felelős bányászatból származnak? No, azoknak a bányáknak a tulajdonosai iskolákat és napközi otthonokat létesítettek alkalmazottaik gyermekei számára. Bio shea vajat például egy dél-afrikai, kizárólag nőket foglalkoztató szövetkezettől vásároljuk, így segítve, hogy a nők saját jövedelemhez juthassanak. Felmerülhet a kérdés, hogy miért is kellene nekünk azokkal az emberekkel foglalkoznunk, akiktől az alapanyagokat vásároljuk?


From Martin Luther King’s “A Christmas Sermon on Peace” (1967)

“It really boils down to this: that all life is interrelated. We are all caught in an inescapable network of mutuality, tied into a single garment of destiny. Whatever affects one directly, affects all indirectly. We are made to live together because of the interrelated structure of reality. Did you ever stop to think that you can’t leave for your job in the morning without being dependent on most of the world? You get up in the morning and go to the bathroom and reach over for the sponge, and that’s handed to you by a Pacific islander. You reach for a bar of soap, and that’s given to you at the hands of a Frenchman. And then you go into the kitchen to drink your coffee for the morning, and that’s poured into your cup by a South American. And maybe you want tea: that’s poured into your cup by a Chinese. Or maybe you’re desirous of having cocoa for breakfast, and that’s poured into your cup by a West African. And then you reach over for your toast, and that’s given to you at the hands of an English-speaking farmer, not to mention the baker. And before you finish eating breakfast in the morning, you’ve depended on more than half the world. This is the way our universe is structured, this is its interrelated quality. We aren’t going to have peace on Earth until we recognize this basic fact of the interrelated structure of all reality.